1. yle.fi
  2. Uutiset

Sotilasläänien esikuntien lakkauttaminen "pienin murheista"

Puolustusvoimien 823 miljoonan säästötarve pakottaa karsimaan myös johtoportaasta, mikä voi johtaa sotilasläänien esikuntien lakkauttamiseen. Itä-Suomen sotilasläänin esikunnan komentaja pitää organisaatiomuutosta kuitenkin pienenä huolenaiheena.

Suomen sotilasläänit
Kutsunnat alkoivat Kymenlaaksossa 11. marraskuuta.
YLE / Pyry Ojala

-Puolustusvoimien organisaatiorakenne on muuttunut ennenkin, mutta tehtävät ovat säilyneet, sanoo Itä-Suomen sotilasläänin esikunnan komentaja, kenraalimajuri Jukka Pennanen.

Pennanen vakuuttaakin, että sotilasläänin esikunnnan tehtävät, kuten kutsunnat, tullaan hoitamaan myös jatkossa, vaikka organisaatio olisi ohuempi.

Enemmän sotilasläänin esikunnan komentajaa huolestuttaa puolustusbudjettiin kohdistuvan 10 prosentin leikkausten kokonaisvaikutus - etenkin jos säästöjä ei oteta sieltä, mistä Puolustusvoimat parhaaksi katsoisi. Pennanen pelkää, että suurten leikkausten toteuttaminen nopealla aikataululla voi johtaa kivuliaisiin rakaisuihin.

Puolustusvoimien komentaja on luvannut toimittaa säästöesityksensä päättäjille tammikuun 2012 loppuun mennessä. Sotilasläänien esikunnat sijaitsevat Kouvolassa, Oulussa, Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi