Tervaporvareille löytymässä morsian

Matkailuyhteistyö Pohjois-Pohjanmaan kanssa on hyvä lisämauste kainuulaiselle matkailulle. Oulun lentoaseman kehittyminen maan toisiksi vilkkaimmaksi kentäksi antaa uusia mahdollisuuksia, sanoo Pohjolan Myllyn toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

Kainuu
Kalevala Spiritin rakennuksia talvella.
Britit ovat katselleet sijoituskohteita ainakin Vuokatista, Ukkohallasta ja kuvassa olevasta Kuhmon Kalevala Spiritistä.Kalevala Spirit

Kainuu on kiehtova matkailumaakunta. Suomen matkailukeskuksista Vuokatissa on eniten yöpymisiä. Myös Katinkullan, Vuokatin urheiluopiston ja Wild Taigan tunnettavuus lisäävät matkailijoiden mielenkiintoa.

- Myös Paljakka, Ukkohalla ja Oulujärvi lomakeskuksineen ovat menneet eteenpäin ja Kajaani toimii jo nyt maakunnan ostoskeskuksena. Kainuulaisille matkailuyrittäjille tehty kysely paljastaa, että yrittäjillä on hyvä itsetunto nähdä, kuinka merkittävässä asemassa he ovat suomalaisessa matkailussa. He haluavat lisätä yhteistyötä, paljastaa Kainuun maakuntayhtymän aluekehitysasiantuntija Helena Aaltonen.

Samoilla linjoilla on myös Juha Tanskanen. Hän muistuttaa, että yhteistyö ei ratkaise mitään vaan antaa uusia mahdollisuuksia verkostoitua.

- Omassa markkinoinnissa ei mikään saa muuttua, edelleen kotimaan markkinointi on tehtävä hyvin ja kansainvälinen markkinointi on hoidettava itse, sanoo Tanskanen.

Kainuulaisten kannattaa kehittää Oulun lentokenttää

Hänen mielestä on viisasta olla mukana kehittämässä Oulun lentokentän toimintaa. Se on luonnollinen suunta yhteistyön parantamiseen.

- Tässä on win-win tilanne, jossa Oulun on haettava hyöty ympärillä olevista alueista, koska Oulun ydinkeskustalla ei ole sellaista kansainvälistä kiehtovuutta annettavana.

Kainuun ja Oulun välimatka on paikkakunnasta riippuen 2-3 tuntia. Tanskanen ei pidä tätä ongelmana.

- Kansainvälisessä matkustamisessa kahden tunnin ajomatkalla ei ole mitään merkitystä. Esimerkiksi Alpeille mentäessä ei missään ole lentokenttää vieressä ja ajomatka saattaa venyä helposti 3,5 tuntiin.

Oulun, Kainuun, Koillismaan ja Vienan Karjalan matkailuyhteistyön kehittäminen oli esillä tiistaina Pohjois-Pohjanmaan matkailuparlamentissa.

Lähteet: YLE Kainuu