Hyppää sisältöön

Raatteen tie -kirjasta sähköinen versio

Torniolaisen Mika Kuljun menestyskirja Raatteen tie on julkaistu englanninkielisenä IPad -sovelluksena. Frozen Hell on maailman ensimmäinen rikastettu sähköinen kirja toisen maailmansodan alkamisesta Suomen näkökulmasta.

Frozen hell -etusivun kuva. Kuva: Gummerus Kustannus Oy

Frozen Hell sisältää muun muassa harvoin julkisuudessa nähtyä videomateriaalia taistelukentiltä. Vaikka IPad-sovellus luo uudenlaisen lukuelämyksen, kirjailija itse haluaa pitää perinteisenkin version siinä rinnalla.

- Ainakin minun sukupolvelleni kirjan täytyy olla kirja. En voisi kuvitella, että päätteellä paljon työskentelevänä ottaisin illalla sänkyyn mukaan vielä toisenlaisen näytön. Mutta ehkä lapseni ajattelevat tästä jo kovasti eri tavalla, Kulju toteaa.

Uuden äärellä

Nyt julkaistu Frozen Hell on Kuljun mukaan kansainvälisillä markkinoilla ainakin sotahistorian harrastajien mieleen. Kaupallista menestystä ei kirjailija luonnollisestikaan pahaksensa pistä, mutta IPad-sovelluksen kohdalla intressit ovat toisaalla.

- Olen tässä päässyt tekemään jotain ihan uudenlaista suomalaisessa kustannustoiminnassa ja se on se juttu tässä projektissa, sanoo Kulju.

Frozen Hell on nyt ladattavissa netistä ja sen on julkaissut Gummerus.