Kanerva syyttäjälle: Korruptiopuheet sattuvat sydänalaan

Törkeästä lahjuksen ottamisesta syytteessä oleva Ilkka Kanerva liikuttui syyttäjän korruptioväitteistä. - Puheet rakenteellisesta korruptiosta loukkaavat minua syvästi.

Ilkka Kanerva.
Kansanedustaja Ilkka Kanervaa on kuultu lahjusoikeudenkäynnissä. Kanerva kiistää syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta. Oikeudessa puhuttiin myös politiikkaa, kun syyttäjä halusi tietää Kanervan suhteesta vaalirahoittajiin.

Kanerva-jutun kolmas istuntopäivä sai sähköä puoliltapäivin, kun Ilkka Kanerva tiivisti näkemyksensä tapahtumien kulusta.

- Ei kukaan tukenut minua sen takia, että olen ollut Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtaja, Kanerva sanoi.

- Sain vaalitukea ja syntymäpäivätukea siksi, että minut tunnetaan valtakunnallisista ja osin kansainvälisistäkin tehtävistäni. Kyse oli yleisestä poliittisen ajatteluni ja toimintani tukemisesta.

- Luuleeko joku, että tukea ei olisi tullut, jos meriittilistaltani puuttuisi toiminta Varsinais-Suomen liitossa?

Erityisesti Kanerva paheksui syyttäjän näkemystä siitä, että käsillä olevassa jutussa olisi kyse rakenteellisesta korruptiosta.

- Tunnen Euroopan neuvoston korruptionvastaisen toimielimen Grecon ajattelutavan läpikotaisin ja tiedän, mitä korruptio on. Siihen minä en varmasti ole syyllistynyt, hän sanoi.