Risto Dufva matkaa Tapparan jälkeen Lukkoon

Mikkeliläisen Risto Dufvan valmentaura jatkuu nykyisen Tappara-pestin päätyttyä Rauman Lukossa. Dufva siirtyy Raumalle ensi keväänä. - Lähdemme Raumalle koko perheellä, mutta talo pysyy Mikkelissä, Dufva kertoo.

Rauman Lukko (Jääkiekon Miesten Liiga)
Risto Dufva.
YLE/Petri Vironen

Dufvan ennakoitu Lukko-sopimus julkistettiin torstaina. Sopimus on kaksivuotinen ja sisältää myös option kolmannesta vuodesta. 90-luvun lopulta asti Mikkelissä asunut Dufvan perhe muuttaa Raumalle. Omakotitalo jää kuitenkin edelleen perheen omistukseen Mikkelissä.

- Mikkeli on poikien syntymäkaupuki, talo on siellä ja vaimon työpaikka, joten ei se kaupunki mihinkään katoa. Tavoitteena on palata jossakin vaiheessa Mikkeliin.

Lukko on yksi SM-liigan varakkaimmista seuroista ja Dufvan arvellaan saavan runsaasti pelimerkkejä menestyvän joukkueen rakentamiseen.

- Resursseja on riittävästi, mutta sitä kaikkein tärkeintä ei rahalla saa. Kaupassa voit ostaa rahalla sika-nautaa tai paistijjauhelihaa, mutta urheilussa se tärkein asia on ilmainen, Dufva muistuttaa.

- Mutta korkealla profiililla lähdetään. Korkeintaan mahdollista tavoitellaan. Aika näyttää, mikä vuosi se mestaruus tulee. Jos se on kolmen vuoden sopimus, tavoitellaan kolmea mestaruutta.

Lähteet: YLE Etelä-Savo