Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä palkittiin

Ansioituneita lastenkulttuurin tekijöitä on jälleen palkittu. Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saivat kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola, ohjaaja Mari Rantasila ja muusikko Satu Sopanen. Nopolat ja Rantasila saivat kukin 5 000 euron ja Satu Sopanen 15 000 euron suuruisen tunnustuksen.

kulttuuri
Ohjaaja Mari Rantasila (kuvalähde: Kinotar) ja Risto Räppääjä ja viileä Venla-juliste (graafinen suunnittelu: Vesa Lehtimäki).
Ohjaaja Mari Rantasila (kuvalähde: Kinotar) ja Risto Räppääjä ja Viileä Venla-juliste (graafinen suunnittelu: Vesa Lehtimäki).YLE / Grafiikka

Sinikka ja Tiina Nopola tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -lastenkirjoistaan, joista Mari Rantasila on ohjannut elokuviksi kaksi. Satu Sopanen on puolestaan tuttu TV2:n Pikku Kakkosen lukuisista musiikkiohjelmista.

Lapsenpäivä-palkinto myönnettiin Satakunnan Elävän Kuvan Keskukselle ja Saarijärvellä toimivalle Art Hysteria -taiteilijayhdistykselle. Molemmat palkitut saivat 8 400 euroa.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi palkinnot tänään perjantaina.

Lastenkulttuurin valtionpalkinnot myöntää Taiteen keskustoimikunta tunnustuksena kolmen viime vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta työstä lastenkulttuurin parissa tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lastenkulttuurin hyväksi. Lapsenpäivä-palkinto myönnetään yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä lasten taideharrastuksen tai -kasvatuksen edistämiseksi.

Lähteet: YLE Uutiset