Tierna-aika alkaa Oulussa

Nuutin päivään yltävä Tierna-aika alkaa Oulussa perjantaina. Tapahtuma- ja elämyskokonaisuuden avajaisia vietetään kävelykatu Rotuaarin uusitulla esiintymislavalla kello 17. Viikonvaihteen kohokohta on perinteinen tiernapoikakilpailu, joka huipentuu Rotuaarilla sunnuntaina puoliltapäivin.

tiernapojat
Oulun Tiernapoikakilpailun perinnesarjan 2010 voitti Rajatähdet -ryhmä, jossa esiintyvät Taneli Mikkola, Jerry Suhonen, Jami Kontturi ja Olli Tervola.YLE / Arto Veräjänkorva

Tiernapoikaperinne jatkuu elinvoimaisena Oulussa. Nuutin päivään asti kestävä tapahtumakokonaisuus tunnetaan, ja yksittäiset tapahtumat tavoittavat yhä useampia alueen asukkaita.

Tiernapoikakilpailussa esiinnytään useissa sarjoissa. Perinnesarjassa ryhmään hyväksytään vain poikia ja muutoinkin tavoitellaan historiallista henkeä.

Tuomaristo valitsee parhaan ryhmän kolmessa sarjassa: perinnesarja, yleinen sarja ja mukaelmat. Jokaisen sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan. Tuomaristo valitsee myös kaikkien joukkueiden keskuudesta vuoden Herodeksen, Murjaanien kuninkaan, Mänkin ja Knihdin sekä Tiernakaupungin lähettiläsjoukkueen.

Tierna-ajan muita kohokohtia ovat maanantaina 21.11. alkava lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, kansainvälinen seiminäyttely, 12.12. avattava Taitajien tiernan joulutori ja muun muassa Lucian kruunaus 13.12. Rotuaarin lavalla.

Lähteet: YLE Oulu