1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lontoon antikapitalistit viittaavat kintaalla häädölle

Lontoossa St. Paulin katedraalin eteen leiriytyneet antikapitalistit eivät aio lähteä mihinkään. Viranomaisten määrämä häätöaika kului umpeen torstai-iltana, mutta teltat pysyivät paikallaan.

Ulkomaat
Poliisit kävelevät St. Paulin katedraalin edustalla sijaitsevan  mielenosoittajien telttaleirin ohitse.
Poliisit kävelivät St. Paulin katedraalin edustalla sijaitsevan mielenosoittajien telttaleirin ohitse vähän sen jälkeen, kun leiri olisi pitänyt purkaa 17. marraskuuta.Andy Rain / EPA

Lontoon viranomaiset vievät nyt asian tuomioistuimeen, joka voi antaa virallisen häätömääräyksen. Ensimmäinen käsittely on viranomaisten mukaan jo ensi viikolla, mutta koko prosessi voi viedä kuukausia.

Vallatkaa Lontoo -liikkeen edustaja kertoo, ettei kukaan lähtenyt leiristä. Määräajan umpeutumista juhlistettiin marssimalla ja pitämällä minuutin hiljainen hetki katedraalin ulkopuolella.

Yritysten valtaa ja taloudellista epätasa-arvoa protestoivien leiri on ollut St. Paulin katedraalin edustalla kuukauden verran.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat hajottaneet Vallatkaa Wall Street -liikkeen leirejä viikon sisällä muun muassa New Yorkissa, Oaklandissa ja Portlandissa, välillä kovin ottein. Lontoon aktivistit pelkäävät, että sama tapahtuu myös St. Paulin leirissä.

Lähteet: AP, AFP