Pysäköinnin voi maksaa yhä useammin kortilla

Pysäköinnin maksaminen pankki- tai luottokortilla yleistyy. Pysäköinnin hallintajärjestelmiä kehittävän Finnparkin mukaan lähes kaikkiin uusiin maksulaitteisiin asennetaan nykyisin korttimaksumahdollisuus. Tällainen on Kuopion yliopistollisen sairaalan uusissa pysäköintimaksuautomaateissa.

laskutus
Pysäköintimerkki parkkipaikka
Yle

Kortilla maksaminen on suosittua, sillä ihmiset kuljettavat mukanaan yhä vähemmän käteistä. Lisäksi se vähentää palveluntarjoajan muita kustannuksia, kuten automaattien käteisvarojen hallinnasta tulevia maksuja.

Käteismaksuominaisuus säilytetään kuitenkin edelleen useimmissa automaateissa.

KYS:illä ei tarvitse kaivella kolikoita

Kuopion yliopistollisen sairaalan uudistetussa pysäköintitalossa otettiin käyttöön pari viikkoa sitten luottokortilla toimiva maksuautomaatti. Turvallisuuspäällikkö Hannu Hoffrenin mukaan yleisöltä saatu palaute on ollut erittäin positiivista ja ominaisuutta on käytetty alusta saakka aktiivisesti.

Korttimaksumallissa sairaanhoitopiirin kiinteistöyhtiö maksaa maksunvälittäjälle tietyn maksun palvelun käyttämisestä. Maksun välittämisestä vastaa kansainvälinen EMV-luottokorttisovellus, joka tukee Europay-, MasterCard- ja Visa-maksutapoja.

Osassa Finnparkin maksuautomaateista pysäköinnin voi maksaa tekstiviestilläkin, mutta tällaisia on käytössä lähinnä katupysäköinnissä. Finnparkin projekti-insinööri Katja Tuomiston mukaan tekstiviestimaksaminen vaatii käyttäjältä rekisteröitymistä palveluun. Lisäksi kaikki heidän laitteensa eivät vielä tue sovellusta.

Lähteet: YLE Savo