1. yle.fi
  2. Uutiset

”Viimeksi eilen tarkistin, että olen lääkäri”

Valelääkärikohu on alan aitojen ammattilaisten mielestä niin hämmentävä, että porilainen lääkäri Ylermi Luttinen kertoi humoristiseen tyyliinsä tarkistaneensa omankin pätevyytensä. Valviran nettisivuilta se käy helposti.

Valelääkäri
Lääkäri selaa kirjaa.
Yle

Jokainen oman lääkärinsä pätevyyttä epäilevä voi käydä tarkistamassa puoskarinsa aitouden Valviran nettisivuilta osoitteesta julkiterhikki.valvira.fi/.

- Tästä, kun laittaa hakusanaksi terhikki, niin klikkaa auki ensimmäinen linkki, jota se tarjoaa. Tästä kuka tahansa voi tarkastaa, että se oma lääkäri on aito, opastaa yleislääkäri Ylermi Luttinen.

Lääkärien uskottavuus koetuksella

Luttinen ei usko, että valelääkäritapaukset pysyvästi söisivät lääkäreiden ja suomalaisen terveydenhuollon uskottavuutta.

- Eihän tämä kivaa ole. Mutta täytyy ajatella, niin että parempi näiden tapausten julkitulo kuin se, että valelääkärit olisivat kenenkään huomaamatta voineet jatkaa töissään, pohtii Luttinen.

- Kyllä suomalaisen lääkärin koulutus on todella kovatasoista ja kestää kansainvälisen vertailun. Se, että valelääkäri pystyy työskentelemään vuosikausia hämmästyttää kyllä minuakin, ihmettelee Luttinen.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi