Benetton jatkaa kiisteltyä pussauskuvakampanjaansa

Italialainen vaateyritys Benetton on Vatikaanin ja Valkoisen talon arvostelusta huolimatta jatkanut kiisteltyä mainoskampanjaansa, jossa on käytetty maailman johtajien suutelukuvia. Paavin ja imaamin suutelukuvan Benetton veti pois, kun Vatikaani uhkasi sitä oikeustoimilla, mutta muuten kampanja jatkuu ennallaan.

Ulkomaat

Italian suurimmassa päivälehdessä Corriere della Serassa lauantaina julkaistussa mainoksessa komeilee kuva, jossa syleilevät Yhdysvaltain ja Kiinan presidentit Barack Obama ja Hu Jintao. La Repubblican kaksisivuisessa mainoksessa ovat Ranskan ja Saksan johtajat Nicolas Sarkozy ja Angela Merkel.

Valkoinen talo on arvostellut Obaman kuvan ja nimen käyttöä kaupallisiin tarkoituksiin.

Mainoskampanjaa on kritisoinut myös valokuvaaja Oliviero Toscani, joka oli aikoinaan luomassa Benettonin kohuaherättävää mainostyyliä. Kohauttavat mainokset ovat sittemmin nousseet Benettonin tavaramerkiksi. Tuoreinta kampanjaa Toscana kuitenkin moittii pateettiseksi ja aloittelijoiden taideluokan tuotteeksi.

Benetton käynnisti mainoskampanjan keskiviikkona ja tarkoituksena on laittaa mainoksia näytille kaikkiin Benettonin liikkeisiin. Mainoskampanjan nimenä on UNHATE eli älä vihaa. Benetton on puolustanut kampanjaansa ja sanonut sen tarkoituksen olevan ainostaan taistelu vihan kulttuuria vastaan kaikissa sen muodoissa.

Benetton veti pois mainoskampanjastaan kuvan, jossa paavi Benediktus suutelee egyptiläistä imaamia Ahmed el-Tayyebia, kun Vatikaani oli sanonut nostavansa kuvasta oikeusjutun.

Vatikaanin mukaan Benetton esittää paavin sellaisessa valossa, että se loukkaa paitsi paavin arvokkuutta myös hartaiden katolisten tunteita. Vatikaani piti sopimattomana myös paavin manipuloidun kuvan käyttöä kaupallisiin tarkoituksiin.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset