Quesadillat, salsa, katkarapu-avocado -salaatti ja chili margarita

Maria valmistaa pikkujoulujuhliin tai illanistujaisiin sopivia herkkuja.

Voita & Sokeria
Ruoka-annoksia.
Maria valmistaa pikkujouluun tai illanistujaisiin sopivia herkkuja.

Quesadillat

8 kpl isoja tortilla-leipiä

200g chorizo makkaraa

200g cheddar juustoa raasteena

1 kpl punasipuli

1 kpl punainen paprika

1 kpl punainen chili (maun mukaan)

1/2 punttia tuoretta korianteria

suolaa

mustapippuria

ranskankermaa

Pilko chorizo, punasipuli, paprika ja chili pieneksi. Kuullota aineksia tilkassa öljyä kunnes ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon cheddar juustoraaste sekä hienonnettu tuore korianteri. Mausta mustapippurilla sekä lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä täytettä tasaisesti tortillalle ja paina toinen tortilla kanneksi. Paahda paistinpannulla ilman öljyä kunnes juusto alkaa sulamaan ja tortilla on rapea.

Leikkaa kolmioiksi ja nauti salsan ja ranskankerman kera.

Salsa

4 kpl kypsää tomaattia

1 kpl vihreä paprika

1 kpl punainen paprika

1 kpl limen mehua

½ punttia tuoretta korianteria

1kpl punainen chili

1 kpl valkosipulin kynsi

tilkka öljyä

suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria

Hienonna paprikat, sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota aineksia kattilassa kunnes ne ovat pehmeitä.

Halkaise tomaatit, poista enimmät siemenet ja pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää tomaatit kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja limen mehulla. Jäähdytä ja koristele tarjoillessa hienonnetulla korianterilla.

Katkarapu-avocado -salaatti

200g katkarapuja

3 kpl avocadoa

1 kpl sitruunaa

½ kurkku

1 prk ranskankermaa

1 kpl punasipulia

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia

(tuoretta chiliä koristeeksi)

3 kpl salaattisikuria

Pilko avocadot kuutioiksi ja mausta sitruunan mehulla jottei tummu. Poista kurkusta siemenet, pilko pieniksi kuutioiksi ja lisää avocadojen joukkoon.

Hienonna punasipuli ja lisää se ranskankerman ja katkarapujen kanssa mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa salaattisikurista kanta pois ja irrota lehdet varovasti. Huuhtele lehdet kylmällä vedellä, anna kuivua ja täytä lehdet avocado-katkarapu salaatilla. Koristele ruohosipulilla ja halutessasi tuoreella chilillä.

Chili Margarita (1 annos):

4 cl hyvälaatuista tequilaa

2 cl tuorepuristettua limenmehua

1 cl agave-siirappia

Muutama oksa tuoretta korianteria

n. 2 cl pala tuoretta punaista chiliä

Jääkuutioita

Tarjoiluun: cocktaillasi/margarita-lasi suolareunuksella

Kostuta cocktaillasin reuna limemehulla ja kasta se suolaan, jotta lasin reunaan jää suolareunus.

Jäähdytä lasi jäillä. Poista chilistä siemenet ja valkea sisusosa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Mittaa ainekset cocktailshakeriin ja ravista juomaa voimakkaasti n. 10s.

Poista lasista jäät ja siivilöi juoma lasiin. Koristele korianterin lehdellä,chilillä ja limellä.

Saman juoman voi tarjoilla myös soodalla tai sitruunalimonadilla jatkettuna jääkuutioiden kera.

Lähteet: Ohje: Maria Jokela