Haukka jäi kiipeliin parvekelasien väliin Lahdessa

Lahden keskustassa maanantaina aamulla kulkeneet saattoivat hieraista silmiään, sillä erään kerrostalon parvekelasien väliin oli jäänyt jumiin suurikokoinen haukka. Lintu oli jäänyt lasien väliin kiinni jalastaan ja roikkui pinteessä pää alaspäin.

Kotimaa
Haukka pinteessä parvekelasien välissä.
Haukka odotti pelastajiaan parvekelasien välistä roikkuen.Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Pelastuslaitos sai haukan hädästä tiedon ohikulkijalta aamuyhdeksän aikoihin. Parveke oli rakennuksen maan tasolla olevassa kerroksessa.

- Olisiko se lasia päin lentänyt. Lyhyellä biologialla sanoisin, että se oli kanahaukka. Siinä se roikkui pää alaspäin, kun menimme paikalle, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ruiskumestari Antti Sarka.

Pelastuslaitoksen väki puki tehtävää varten päälleen sammutusasun lisäksi kypärän, silmäsuojuksen ja hanskat. Suojavarusteet tulivat tarpeeseen, sillä hätääntynyt lintu laittoi pelastajilleen hanakasti vastaan.

- Se tarrasi kynsillä ja nokalla kiinni. Niin iso lintu olisi voinut varmaan enemmänkin vastustella.

Palomiehet taivuttivat parvekelasit toisistaan irti. Lintu vapautui pinteestä alle kymmenessä minuutissa. Haukka satutti rytäkässä toisen jalkansa, joten se kuljetettiin jatkohoitoon Heinolan lintutarhalle.

Lähteet: YLE Lahti