Jobsin kirja ei miellytä rabbia

Britannian päärabbi Jonathan Sacks arvostelee kulutusyhteiskunnan ikonia, Applea. Hänen mukaansa Steve Jobsin kehittämät tuotteet ovat tehneet yhteiskunnistamme entistä egosentrisempiä.

Ulkomaat

Britannian arvostettu päärabbi lordi Jonathan Sacks puhui Englannin kuningattaren suojelemassa uskontojen välisessä tapaamisessa vertauksin.

- Edesmennyt Steve Jobs laskeutui vuorelta kädessään kaksi taulua, iPad 1 ja iPad 2. Seurauksena meillä on iPod-, iPhone-, iTune-, i-, i-, i- kulttuuri, Sacks veisteli.

Sacks huomauttaa, että kulutusyhteiskunnalle on ominaista vain itsestä välittäminen. Se on hänen mielestään koneisto, joka luo ja viljelee tyytymättömyyttä.

- Jos omistat iPhonen, mutta et neljännen sukupolven versiota, olet jatkuvasti tietoinen siitä mitä sinulla ei ole, sen sijaan, että olisit kiitollinen siitä mitä sinulla on, Sacks sanoo.

Sacksin toimisto julkaisi myöhemmin tiedotteen, jossa tähdennettiin, ettei rabbi arvostellut Jobsia henkilökohtaisesti, vaan halusi vain osoittaa liian pitkälle menevän kulutuksen vaaroista. Hän lisäsi olevansa itsekin iPadin ahkera käyttäjä.

Lähteet: YLE Uutiset