1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Piparkakkutalo nousee uudelleen tuhkasta

Reilu kuukausi sitten Hupisaarten Alakööki tuhoutui tulipalossa. Lapsiperheille ja päiväkodeille toimintaa järjestävät lastentarhaopettajat Raija Saloranta ja Hannele Makkonen jatkavat työtään Oulun kaupungin avoimen päiväkodin toimistosta käsin.

Lokakuun palon jälkeen Alaköökin pihalla ei ole saanut kirmailla. Kuva: YLE

Hannele ja Raija ovat jatkaneet toimintaansa askel kerrallaan. Vaikka palon myötä tilat ja tarvikkeet paloivat, näkyy tunnelin päässä valoa.

- Alustahan me ollaan aloitettu. Ohjelma kerrallaan edetään ja ainakin nyt ollaan saatu hankittua materiaalia, mitä ollaan tarvittu, toteaa Saloranta.

- Päiväkoti on antanut meille tilan ja me saamme lainata kartonkia ja käyttää koneita. Sopu sijan antaa ja meidät on otettu tosi hyvin työyhteisöön mukaan. Kiitos siitä, Makkonen jatkaa.

Uutta Alaköökiä odotellessa

Alaköökin purkutyöt ovat alkaneet maanantaina. Rakennuksesta otetaan talteen käyttökelpoisia tavaroita, kuten ikkunanpokia, joita voi käyttää uudessa Alaköökissä. Uudelleenrakentaminen on tarkoitus aloittaa joulukuussa.

- Pääkuvat on tehty ja rakennuslupa on haettu, mutta erikoissuunnittelu on vielä vaiheessa. Tarkoitus on, että päästäisiin aloittamaan uudispuolen rakentamista jo ensi kuun aikana, kertoo Liikelaitoksen Oulun Tilakeskuksen rakennuttaja insinööri Raimo Vittaniemi.

Uusi Alakööki valmistuu keväällä 2012. Rakennus rakennetaan samaan kivijalkaan ja se tulee muistuttamaan alkuperäistä "piparkakkutaloa".