Nokia Siemensin ulkoistus viemässä kymmeniltä työpaikan

Nokia Siemens Networksin ulkoistus on päättymässä niin kehnosti kuin pelättiin. Useat kymmenet suomalaiset ovat menettämässä alkuvuodesta tehdyn ulkoistuksen vuoksi työnsä parin kuukauden päästä. Ennen siirtoa ulkoistetut työskentelivät NSN:llä Oulussa, Espoossa ja Tampereella.

Nokia Networks
Nokia Siemens Networksin tilat Oulussa.
YLE

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks ulkoisti noin 60 työntekijää tilaustenhallinnastaan ranskalaisen Capgeminin omistamalle IBX Finlandille helmikuussa 2011. IBX Finland puolestaan siirsi työt pian sen jälkeen Intiaan.

Tähän mennessä Capgemini on onnistunut löytämään korvaavan työn vain vajaalle kymmenelle suomalaiselle. IBX Finlandin luottamusmies Heli Hyvärisen mukaan työntekijät olisivat odottaneet, että Capgemini löytäisi työtä huomattavasti useammalle.

Osa ulkoistetuista on kuitenkin saanut hankittua uuden työpaikan itse omalla aktiivisuudellaan talon ulkopuolelta.

"Historian huonoin ulkoistus"

Nokia Siemens Networksilta ulkoistetut henkilöt työskentelivät ennen siirtoa yhtiön Oulun, Espoon ja Tampereen yksiköissä. NSN:n luottamusmiehet ovat kritisoineet tätä ulkoistusta Nokia Siemensin historian huonoimmaksi. Ulkoistetuille koko tilanne on käynyt erittäin raskaaksi.

- Henkilöstön hyvinvointi on tällä hetkellä aika huono. Osa on pitkällä sairauslomalla, ja tämä pettymys purkautuu muutenkin monella tavalla. Työmotivaatio on aika alhaalla, luottamusmies Hyvärinen sanoo.

Heli Hyvärisen mukaan moni työttä jäävä joutuu lähtemään tammikuun jälkeen takaisin koulunpenkille.

Lähteet: YLE Oulu / Kirsi Karppinen