1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siuntio

Lohjan ja Siuntion kuntaliitospäätöksistä valitettiin hallinto-oikeuteen

Siuntiolaisvaltuutetut jatkavat taistelua itsenäisen Siuntion puolesta. RKP:n valtuutettu Marcus Nordström on jättänyt Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen sekä Lohjan että Siuntion kuntaliitospäätöksistä. Valituksia on ilmeisesti tulossa vielä lisää.

Siuntio
Kartta, jossa kuntaliitoksesta päättäneet Lohja, Nummi-Pusula ja Siuntio.
YLE

Nordströmin jättämässä valituksessa todetaan, että sekä Lohjan että Siuntion päätöksenteossa on kuntaliitosta käsiteltäessä tapahtunut useita muotovirheitä. Lohjan kaupunginvaltuuston päätös on syntynyt kuntalain ja kaupunginvaltuuston oman työjärjestyksen vastaisella tavalla. Siuntion kunnanvaltuuston päätöksen puolestaan todetaan rikkoneen kuntalakia, kuntajakolakia ja kunnanvaltuuston omaa työjärjestystä.

Valituksessa vaaditaan kuntaliitospäätösten kumoamista. Lisäksi valituksessa haetaan päätöksen täytäntöönpanokieltoa.

Lisää valituksia tulossa

Toinen siuntiolaisvaltuutettu Yrjö Kokkonen (vihr.) kertoo, että valituksia on tulossa vielä lisää. Kokkosen johdolla ollaan laatimassa toista valitusta, joka koskee kuntaliitoksen valmistelussa Siuntiossa tapahtunutta laajempaa lainrikkomusta.

Valtuutetut katsovat päätöksen myös sotivan siuntiolaisten mielipidettä vastaan. Siuntiossa tehdyssä kansanäänestyksessä enemmistö kuntalaisista vastusti liitosta.

- Kymmenet siuntiolaiset ovat ottaneet meihin yhteyttä ja käytännössä kaikkien viesti on ollut sama: Siuntion pelastaminen on tärkeää ja sen hyväksi annetaan kaikki tuki, toteaa Kokkonen.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi