1. yle.fi
  2. Uutiset

Söderblom johtaa jatkossa Pori Sinfoniettaa

Jan Söderblom on on Pori Sinfoniettan uusi kapellimestari. Söderblom aloittaa työnsä Porissa ensi vuoden kesällä. Kapellimestarina ja viulistina tunnettu Söderblom on vastikään valittu myös Rauma Festivon taiteelliseksi johtajaksi. Tulevan kapellimestarin otteita nähdään ja kuullaan torstaina Porin Promenadisalissa Erik Bergman 100 vuotta -konsertissa.

kulttuuri
Kapellimestari Jan Söderblom opastaa Ulla Tapanista Ylen Maestro-ohjelmassa.
Kapellimestari Jan Söderblom opastaa Ulla Tapanista Ylen Maestro-ohjelmassa.Jyrki Valkama / Yle

Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta vuonna 2001 valmistunut Söderblom on työskennellyt tiiviisti suomalaisten ja ulkomaisten eturivin orkestereiden kanssa. Hän on tehnyt töitä muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tukholman kuninkaallisen oopperan ja Suomen kansallisoopperan kanssa.

Vuosina 2001-2008 Jan Söderblom toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Hän on toiminut myös Musica Fiskarsin ja Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Promenadisalille suitsutusta

Söderblom sanoo odottavansa kovasti työskentelyä kehittyvän ja uudistuvan Pori Sinfoniettan kanssa. Myös Promenadisali innostaa tulevaa kapellimestaria.

- Sehän on yksi Suomen akustisesti parhaimmista ja toimivimmista saleista, sanoo Söderblom.

Tulevan kapellimestarin otteita nähdään ja kuullaan Porin Promenadisalissa torstaina Erik Bergman 100 vuotta -konsertissa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi