1. yle.fi
  2. Uutiset

Päiväkoteihin tungosta Turussa

Päivähoitopaikkoihin on Turussa reippaasti jonoa. Ensi kevääksi päivähoitoon hakee parhaimmillaan kuutisensataa lasta.

päivähoito
Päiväkotilapset katsovat ohjelmaa
YLE / Petra Ristola

Marraskuun alussa hakemuksensa on jättänyt yli 500 lasta, jotka tarvitsevat hoitopaikan ensi maaliskuun alkuun mennessä. Heistä runsaat 400 on alle 3-vuotiaita.

Myöhemmin keväällä päivähoitopaikkojen tarvitsijoiden määrä kasvaa vielä sadalla. Tulosaluejohtaja Raili Koski arvioi, että tilanne pystytään ratkaisemaan lisäpaikkojen ja uusien päiväkotien avulla.

- Nykyisiin päiväkoteihin voidaan perustaa yhden aikuisen ja seitsemän yli 3-vuotiaan lapsen tai neljän alle 3-vuotiaan lapsen hoitoryhmiä. Myös yksityisissä päiväkodeissa on mahdollisuus lisähoitopaikkoihin. Helpotusta tuo myös Paattisten alueelle valmistuva uusi päiväkoti sekä Moision päiväkodin korjaus, joka tuo lisähoitopaikkoja, arvioi Koski.

Hän uskoo jonojen helpottuvan myös HIrvensalon Moikoisten päiväkodin laajennuksen ja uudelleen avautuvan Härkämäen Rahjepolun päiväkodin myötä.

Ensi vuonna Turku pyrkii myös tarjoamaan lisää mahdollisuuksia osapäiväistä hoitoa tarvitseville lapsille. Kosken mukaan tarkoitus on aloittaa uutta kunnallista leikkikoulutoimintaa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi