1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liperi

Liperin uutiset voitti kunnan käräjäoikeudessa - kunta ei aio luovuttaa

Liperi on hävinnyt oikeudessa vaatimuksen kunnan asioita ruotivan nettisivuston sulkemisesta. Liperin uutiset -sivustolla on valittajien mielestä loukattu kahdeksaa luottamus- tai virkamiestä. Vaatimuksen allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa kunnanjohtaja Hannele Mikkanen sekä valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Reijonen.

Liperi
Liperin uutisten nettisivua.
Liperin uutisten nettisivua.YLE / Pekka Sivukari

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden mukaan Liperin uutiset voidaan rinnastaa ylläpitäjänsä, Urpo Airaksisen kotisivuiksi.

Oikeuden mukaan kokonaisen sivuston keskeyttämiskynnys on korkea. Kunta ei myöskään oikeuden perustelujen mukaan ole luonnollinen henkilö, jonka kunniaa voi loukata.

Käräjäoikeuden mukaan liperiläisen Urpo Airaksisen on itse arvioitava, julkaiseeko hän rikollista materiaalia. Mikäli näin tapahtuu, voi tämä olla mahdollisessa tulevassa oikeudenkäynnissä rangaistuksen koventamisperuste.

Käräjäoikeus määräsi Airaksisen vastaamaan itse hänelle tulleista oikeuskuluista.

Liperin kunta ei aio hellittää asiassa

Liperin kunnanjohtajan Hannele Mikkasen mukaan asia ei ole vielä loppuun käsitelty:

- Se on meidän henkilöiden kunniaa loukkaavaa tekstiä, mitä siellä on; rikolliseksi ja korruptoituneeksi valehtelijaksi nimittämistä.

- Tässä vaiheessa on se näkökulma, että me katsomme tämän eteenpäin ja katsotaan, onko tässä tällainen ennakkotapauksen luonne, sanoo Mikkanen.

Kunnanjohtaja Hannele Mikkasen mielestä on erikoista, jos sellainen kielenkäyttö sallitaan julkisuudessa sananvapauden nimissä.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi