Esan Kirjapainon postinkantolupaa pohditaan vielä

Esan Kirjapaino Oy:n hakeman postinjakeluluvan käsittelylle on otettu kolmen kuukauden lisäaika. Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru perustelee käsittelyajan pidentämistä sillä, että päätöksenteko postin yleispalveluvelvotteista mahdollisesti aiheutuvista korvauksista on kesken.

Kotimaa

Esan Kirjapaino haluaa aloittaa kirjepostin jakelun Päijät-Hämeen alueella.

Kirjepostista halutaan uutta jaettavaa täydentämään sanomalehtien tilausten vähenemisen aiheuttamaa aukkoa, kertoo Esa Jakelut Oy:n toimitusjohtaja Juhani Penttilä.

Jakelussa hyödynnettäisiin jo olemassa olevaa sanomalehtien varhaisjakeluverkkoa ja samalla turvattaisiin sanomalehtien jakelu ja jakajien ansiot. Tarvittaessa samoilla jakajilla voitaisiin varhaisjakelun lisäksi jakaa toinen kierros myöhemmin päivällä, sanoo Penttilä.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun mukaan yleispalveluvelvoitteesta maksettavien korvausten suhde uusille yrityksille asetettavien toimilupien ehtoihin on niin keskeinen, että määräajan pidentäminen Esan Kirjapainon hakemukselle on tarpeen.

Postilain mukaan koko maassa on turvattava kohtuulliset postipalvelut. Valtakunnallinen velvoite palvelujen tarjoamiseen on Itellalla. Valtio voi joutua maksamaan Itellalle korvauksia velvoitteesta johtuvista tappioista.

Alunperin takaraja Esan Kirjapainon hakemukselle oli joulukuun alkupuolella. Laki mahdollistaa käsittelyajan jatkamisen enintään kolmella kuukaudella.

Lähteet: YLE Uutiset