Iittalan muotoilujohtajaksi Harri Koskinen

Muotoilija Harri Koskisesta tulee Iittala-brändin muotoilujohtaja. Fiskars-konsernin kodinkoneliiketoimintaan kuuluva Iittala on solminut Koskisen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa muotoilun strategista roolia Iittalan kehittämisessä.

kulttuuri
muotoilija Harri Koskinen
Fiskars Home

Harri Koskinen aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa. Muotoilujohtajana Koskinen toimii ulkopuolisena konsulttina. Hän jatkaa edelleen myös itsenäisenä muotoilijana ja yrittäjänä.

-Aloitin suunnittelijana urani Iittalassa, kun itse mestari Toikka palkkasi minut lasitehtaalle töihin 1990-luvun puolivälissä. Nyt on jännittävää katsoa, mitä uutta voimme saada yhdessä aikaan. Iittalalla on paljon näytettävää ja voitettavaa kansainvälisillä markkinoilla, Harri Koskinen sanoo.

Muotoilija Harri Koskinen on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia nykymuotoilijoita. Vuonna 2009 hän sai maailman suurimman muotoilupalkinnon, Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon. Iittalalle Koskinen on suunnitellut muun muassa keittoastiasarjan ja taide-esineiden kokoelman.

Lähteet: YLE Uutiset