Lämmin sää tyrehdytti suksikaupan

Suksien myynti on hiljentynyt lumien sulettua. Rovaniemen urheiluliikkeistä kerrotaan, että suksikauppa kävi vielä normaalisti lumen ja pakkasen aikaan, mutta tyrehtyi nopeasti ilmojen lämmettyä tällä viikolla.

Hiihtovälinekauppa
City Sport Rovaniemen yrittäjä Mikko Uusitalo
- Suksikauppa käy kunnolla vasta kevättalvella, arvioi yrittäjä Mikko Uusitalo City Sportista Rovaniemeltä.YLE / Matti Konttinen

Yrittäjä Mikko Uusitalo Rovanimen City Sportista kertoo, että muut talviurheiluvälineet käyvät kaupaksi hyvin, mutta suksien myyntiin on tullut jo selkeä notkahdus.

- Viimeisen vesisadejakson aikana huomasi selvästi, että kauppa notkahti alaspäin. Suksikaupan osalta on tullut lovi verrattuna viime vuoteen. Tällaista keliä tähän aikaan ei kukaan odottanut, Uusitalo sanoo.

Uusitalo kertoo, että hiihdolle epäsuosiollisesta kelistä huolimatta suksia menee silti tasaiseen tahtiin kaupaksi.

- Kauppa käy joka päivä. Mutta tottakai sitä toivoisi lunta ja pakkasta, että saataisiin suuremmalle yleisölle sukset.

Vähälumisessa talvessa on Uusitalon mukaan hyvätkin puolensa. Nollakeli on suksien myynnistä pois, mutta kauppa korvautuu esimerkiksi jalkinemyynnillä. Samaa mieltä on myös kauppias Kari Jokelainen Sportiasta.

- Tilanne vaikuttaa positiivisesti muiden tuotteiden myyntiin. Nyt on paljon kysyntää nastajalkineille kun on märkää ja liukasta, Jokelainen sanoo.

Toppavaatteita myydään ale-hintaan

Lämmin keli on näkynyt myös Rovaniemen Prisman talvivaateosastolla. Kevyempää talvivaatetta kuten pipoja, hanskoja ja kaulaliinoja myydään entiseen tapaan, mutta raskaiden toppavaatteiden myynti on selvästi hiipunut.

- Olemme joutuneet myymään toppahousuja ja takkeja jopa ale-hintaan pois kun lämpivät säät tulivat, Prisman vaateosastolta kerrotaan.

Myös Prismasta kerrotaan, että toppavaatteita myydään silti tasaiseen tahtiin vaikka kauppa onkin nihkeämpää viime vuoteen verrattuna.

- Ei ole syytä vielä paniikkiin. Kyllä se talvi sieltä vielä tulee, osastolla nauretaan.

Lähteet: YLE Lappi / Matti Konttinen

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus