Hyppää sisältöön

Karhujen kaveri Otso sai eläinsuojelupalkinnon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY myönsi tänään perjantaina eläinsuojelun Topelius-palkinnon 12-vuotiaalle Otso Riialille. Otso on kerännyt rahaa Korkeasaaren karhujen virkistämistä varten omatekoista puolukkamehua myymällä.

Otso Riiali ja HESYn kunniakirja. Kuva: YLE/Juha Kivioja

Otso vieraili kaksi vuotta sitten Korkeasaaressa ja hänen mielestään karhuilla näytti olevan tylsää. Hän päätti auttaa pitkästyneitä kaimojaan keräämällä niiden virkistykseen rahaa omatekoisella puolukkamehullaan. Otso lahjoitti 200 euron keräystuottonsa Korkeasaarelle lokakuussa. Summalla ostetaan karhuille leikkipuita, joista yhteen kaiverretaan lahjoittajan nimi.

Palkintoa HESY perustelee sillä, että Otson toiminta on esimerkillinen osoitus nuorison myötätuntoisesta suhtautumisesta eläimiin ja pienten tekojen suuresta merkityksestä. Yhdistyksen puheenjohtaja Hannele Luukkainen toivoo, että muutkin nuoret ottavat mallia Otsosta.

– Otso olisi voinut pitää mehun koko myyntituoton itse, mutta päättikin antaa osan eläinten hyväksi. Otso osoitti poikkeuksellista kykyä toimia. Hän ei jäänyt siihen, että havaitsi miten tylsää karhuilla on vaan päätti toimia. Moni huomaa, että eläimiä kohdellaan huomosti, mutta Otson esimerkki näyttää, että asioille voi myös tehdä jotain.

Palkittu Otso Riiali itse ei rintaansa röyhistele. Hän aikoo jatkaa työtään karhujen hyväksi, mutta sitä ennen nuori eläinsuojelija aikoo pitää lomaa mediamylläkästä.

- En mä ees kertonut kavereille, että mä tulen tänne tänään, vaikka sain erikoisluvan lähteä koulusta. Kun kuulin palkinnosta, tuntui aluksi siltä, että mitä on tapahtunut, enhän mä oo tehnyt mitään, mutta sitten tuli mieleen, että ai niin tää. Tämän jälkeen jään pienelle tauolle, eikä tämä myllytys nyt laajene, vaan laskee. Sen saa sitten nähdä, mitä teen seuraavaksi.

.
.