1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

JKU ponnisti seurojen kärkikastiin

Vielä vuosikymmen sitten Jyväskylän Kenttäurheilijat ei Suomen Urheiluliitto ry:n seuraluokittelussa yltänyt kymmenen parhaan joukkoon. Tänä vuonna Jyväskylän Kenttäurheilijat nousi seuraluokituksessa jo neljänneksi. Yksi syy on seuran kasvattamien huippu-urheilijoiden menestys. Tänä iltana Jyväskylän Kenttäurheilijat jakaa tunnustusta sekä urheilijoilleen että seuran muulle väelle.

Jyväskylä
Aitajuoksijat ponnistaa
Yle

Vuosi 2011 on ollut Jyväskylän Kenttäurheilijoille urheilun juhlaa. Talvella korkeushyppääjä Osku Torro hyppäsi Tampereen Pirkkahallissa ennätystuloksen 233 senttimetriä, enemmän kuin kukaan suomalainen koskaan. Sami Itani puolestaan voitti kymmenottelun suomenmestaruuden Kalevan kisoissa Turussa.

Petteri Monni sai SM-tittelin 400:n metrin aitajuoksussa. Suomenennätysten tekijöiden listaan kuuluu myös pikajuoksija Heli Korhonen, joka on juossut useita näkövammaisten suomenennätyksiä.

Huippuja myös riviväessä

Yksittäisten urheilijoiden hyvät kilpailutulokset ovat siivittäneet Jyväskylän Kenttäurheilijoiden menestystä, mutta toiminnanjohtaja Markku Koistisen mukaan syitä on muitakin.

- Meillä on vahvat juniorit, hyvä aikuistoiminta ja tällainen huippu-urheilijavaihe. Sen vuoksi olemme nousseet sarjaluokittelussakin, hän arvioi.

Myös suurien kilpailujen järjestäminen on tuonut Jyväskylän Kenttäurheilijoille myönteistä mainetta.

- Olemme jatkuvasti saaneet hyviä arvokisoja tänne Jyväskylään. Osoituksena on ensi keväänä järjestettävät veteraanien hallimaailmanmestaruuskilpailut, Koistinen huomauttaa.

Jyväskylän Kenttäurheilijat julkistaa tänään illalla vuoden nais- ja miesurheiljapalkintojen saajat juhlagaalassaan. Seura palkitsee myös muita ansioituneita seuratoimijoita, muun muassa vuoden nuorisovalmentajan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi