Mersu lakkauttaa luksusauto Maybachin valmistuksen

Mercedes on päättänyt lopettaa luksusauto Maybachin valmistuksen vuonna 2013. Superrikkaille yritys suunnittelee tilalle uutta S-sarjaa kilpailemaan Rolls Roycen ja Bentleyn kanssa. Merkin lopettamisesta kertoo saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung, joka on haastatellut Daimlerin pääjohtajaa Dieter Zetscheä.

tiede
Maybach 62 S Landaulet -mallia esitellään automessuilla Sveitsissä.
Maybach 62 S Landaulet -mallia esiteltiin automessuilla Sveitsissä maaliskuussa 2008.Sandro Campardo / EPA

Perinteistä saksalaismerkkiä Maybachia valmistettiin toisen mailmansodan loppuun saakka. Nyt merkki tulee toisen kerran tiensä päähän. Mercedes esitteli uuden Maybachin luksusautoluokkaan vuonna 2002.

Yritys on tullut siihen tulokseen, että Mercedeksellä merkkinä on varmempi tulevaisuus kuin Maybachilla.

Pullman herää henkiin?

Mercedes ei aio luopua luksusautojen valmistuksesta, vaan laajentaa ja uudistaa S-luokkansa. Kysymykseen uuden luksusauton nimestä vastaa pääjohtaja Zetsche lehdessä arvoituksellisesti, ettei mitään ole päätetty, mutta mainitsee erityisesti 60-luvulla valtiopäämiesten käytössä usein nähdyn Mercedes 600 Pullmanin, joka kohosi edustusautojen ikoniksi maailmalla.

Ympäristöpaineet

Mercedes uskoo edelleen vakaasti luksusautojen tulevaisuuteen. Pääjohtajan mukaan myös edustusautojen on vastattava tiukkoihin ympäristömääräyksiin. Tulevassa S-luokassa on pääjohtajan mukaan valittavana niin ladattavat hybridit kuin polttokenno-vaihtoehtokin, jonka kehittelyssä yritys sanoo olevansa pitkällä.

Lähteet: YLE Uutiset / Arto Nurmi