1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sauri: Poliitikkojen puheet masentavat kansalaisia

Suomen Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Saurin mukaan poliitikkojen puheet lisäävät kansalaisten mielenterveysongelmia. Saurin mukaan politiikan päämääränä pitäisi olla kansalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kotimaan uutiset

- Masentuneelle on tyypillistä motivaation ja tulevaisuudenuskon puuttuminen. Jos poliitikot eivät tiedä mihin maailma on menossa, yksittäisen ihmisen voi olla vaikea hahmottaa omaa tulevaisuuttaan, Sauri sanoo.

Sauri arvostelee poliitikkoja myös kielestä, joka vilisee yhä useammin vaikeasti ymmärrettävää terminologiaa.

- Alkuperäinen päämäärä ihmiskunnan yhtenäisyyden ja tasa-arvon vahvistaminen on unohtunut poliittisilta päättäjiltä, Sauri toteaa.

Sauri sanoo, että politiikan tarkoitus pitäisi olla kansalaisten yleisestä hyvinvoinnista huolehtiminen, mutta nyt päämäärät ovat hautautuneet välineiden alle. Esimerkkinä tästä Sauri mainitsee euroalueen kriisin.

- Jatkuva uutisointi euroalueen ja maailmantalouden luhistumisesta ja keskustelun keskittyminen välineisiin päämäärien sijaan horjuttaa kansalaisten mielenterveyttä, Sauri tuomitsee.

Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry:n 35-vuotisjuhlissa sunnuntaina puhuneen Saurin mukaan masennus on noussut Suomen yleisimmäksi kansantaudiksi. Joka vuosi tuhat alle 35-vuotiasta suomalaista jää työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyssyistä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi