1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Siilinjärven kunta nuivana nopealle palomiesten lisäämiselle

Siilinjärven kunta pyytää lisäaikaa paloaseman miehistövahvuuden kasvattamiseen. Aluepelastuslautakunta vaatii Siilinjärveltä, että se palkkaisi ensi vuoden aikana paloasemalle neljä uutta palomiestä. Se maksaisi kunnalle noin 280 000 euroa vuodessa.

Kuva: Yle

SIILINJÄRVI Siilinjärvi ei kuitenkaan ole varautunut vahvuuden lisäämiseen talousarviossaan ja kunta pitää vahvuuden nostamista neljällä kohtuuttomana näin nopealla aikataululla ja ilman perusteellista riskikartoitusta. Siilinjärvi olisi kuitenkin valmis palkkaamaan kolme uutta palomiestä vuoden 2013 loppuun mennessä. Yksi palomies palkattaisiin ensi vuoden loppupuolella ja kaksi vuoden 2013 kuluessa.

Siilinjärven kunnanhallitus käsittelee Pohjois-Savon aluepelastuslautakunnalle annettavaa vastausta paloaseman henkilövahvuuden lisäämisestä kokouksessaan iltapäivällä.

Aluepelastuslautakunta on perustellut vahvuuden nopeaa kasvattamista sillä, että Siilinjärvi on suurehko ja kasvava kunta, jossa onnettomuuksien riski nousee väkimäärän kasvaessa.