1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Pirkanmaan ympäristöpalkinto Matti Kääntöselle

Etenkin ahkera työ uhanalaisten kasvien kartoittamisessa toi Matti Kääntöselle Pirkanmaan tämän vuotisen ympäristöpalkinnon. Pirkanmaan ELY-keskus palkitsi tamperelaisen Kääntösen maanantaina.

- Matti Kääntönen on merkittävä pirkanmaalaisen kasvilajiston asiantuntija, joka on aktiivisesti kartoittanut Pirkanmaan alueen kasvilajistoa ja koonnut lajitietoja useiden vuosien ajan. Hänen panoksensa Pirkanmaan uhanalaisen kasvilajiston seurantatiedon tuottamisessa on ollut merkittävä, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus kiittää palkittua.

Kääntönen on tarkistanut yli 500 kasvupaikkatietoa Pirkanmaan uhanalaisista kasvi- ja jäkälälajeista. Kasvupaikkatiedoilla edistetään uhanalaisten kasvien suojelutyötä. Lisäksi Kääntönen on kirjoittanut lukuisia Pirkanmaan kasvistoa käsitteleviä artikkeleita kasvitieteen eri julkaisuihin. Kääntönen on toiminut Tampereen kasvitieteellisen yhdistyksen puheenjohtajana useiden vuosien ajan.

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon jakaa Pirkanmaan ELY-keskus. Palkinto on huomionosoitus ympäristön hyväksi tehdystä työstä tai toiminnasta.