Leuto sää vesittää talviurheilukauppaa

Lumeton syystalvi on siirtänyt esimerkiksi suksikaupan käynnistymistä. Urheiluliikkeet ovat valmistautuneet talven tuloon hyvissä ajoin, mutta asiakkaita joudutaan vielä odottamaan.

urheiluliikkeet

Talviurheiluvälineiden kauppa käy hiljaisena. Soittokierros Lahden alueen urheilukauppoihin kertoo, että esimerkiksi suksien myynti ei ole lähtenyt kunnolla liikkeelle leudon alkutalven aikana. Liikkeet ovat varautuneet sesonkiin täysin varastoihin hyvien lumitalvien jälkeen.

Lahden keskustan Intersportin kauppias Markku Toponen sanoo, että sesongin alku on selvästi myöhässä.

- Myynti ei ole lähtenyt ollenkaan liikkeelle, kun talvi antaa odottaa itseään. Myymme vielä yksittäisiä suksipareja.

- Sesonki saattaa siirtyä tuonne joulukuun puoleen väliin, jos ei jopa tammikuunkin puolelle. Viime vuonna tehokasta suksien myyntiaikaa oli kuudesta kahdeksaan viikkoa, ja ennätykset murskattiin silloin. Sama ajanjakso tarvitaan nyt.

Lumilautoja kysellään, mutta päätös siirtyy

Top-Sportin myymäläpäällikkö Kimmo Lempinen Lahden Triosta huomauttaa, että esimerkiksi merkeistä tietoinen lautailukansa on ollut jo liikkeellä.

- Tarvitaan kuitenkin pakkasta ja kylmää, enemmistö odottaa vielä. Tälle talvelle tarjontaa on lisätty selvästi, koska on kaikkein suurin virhe, jos joutuu tarjoamaan asiakkaalle ei oota.

- Jos sesongin alku siirtyy kauas, se voi jo näkyä katteissa, Lempinen selvittää.

Kuntoilijoille myytävät sukset ovat urheilukaupalle tärkeä tulonlähde.

- Maastohiihtopuoli on volyymiltään todella suuri, huomauttaa Intersportin Toponen.

Elämäntapakuntoilija samoilee nyt metsässä

Intersportissa mono-ostoksilla piipahtaneelle Matti Heikkilälle hiihtäminen on olennainen osa talvea. Heikkilä on vasta eläköitynyt Vierumäeltä testauspäällikön työstä, mutta liikunta pysyy osana arkea.

- Viime sunnuntaina tuli käveltyä kolme tuntia Tiirismaalla, se on parasta henkistä ja fyysistä treeniä. Nyt aikaa jäisi enemmän myös hiihtämiseen. Tykkään siitä todella, eihän matka tapa vaan vauhti. Nautinto hiihtoladulla on merkittävän suuri.

Kun kilometrejä kertyy talvessa jopa tuhat, ovat välineet tärkeät.

- Seuraan kyllä, mitä markkinoille tulee. Uudet sukset ovat muuttuneet käyttäjille ystävällisiksi, kun pohjiin ei tarvitse enää liistereitä, summaa Heikkilä pitopohjasuksien suosiota.

Lähteet: YLE Lahti

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus