Lehti: Uutisia urkittiin myös brittiministerin tietokoneelta

Britannian salakuunteluskandaali on saanut vakavan lisäkäänteen. Lontoon poliisi tutkii, onko Pohjois-Irlannin asioiden ministerin Peter Hainin tietokoneelle murtauduttu lehtiuutisten toivossa, kertoo Guardian-lehti.

Ulkomaat
Peter Hain
EPA / Richard Lewis

Guardianin mukaan poliisi epäilee, että mediajätti News Internationalille työskennelleet yksityisetsivät urkkivat tietoja Hainin tietokoneelta ja myös joidenkin hänen ministeriönsä virkamiesten tietokoneilta.

Hain oli Pohjois-Irlannin asioiden ministeri vuosina 2005 - 2007. Hän oli keskeisesti mukana Pohjois-Irlannin rauhanprosessissa, joten hänen tiedossaan oli arkaluontoisiakin asioita. Epäilys niiden urkkimisesta on toistaiseksi vakavin merkki siitä, että toimittajien luvaton tiedonhankinta ei rajoittunut kännyköiden ääniviestien salakuuntelemiseen.

Guardian kertoo poliisin arvelevan, että Hainin koneelle lähetettiin sähköposti, jonka liitteessä oli troijalainen virus. Sellaisen avulla urkkijat saattoivat hakea tietoja Hainin koneelta jättämättä mitään jälkiä.

Hain ei halua kommentoida asiaa, koska poliisitutkinta on kesken. Se on osa poliisin Tuleta-operaatiota, jossa tutkitaan muita tietomurtoja paitsi puhelinten salakuuntelua. Myös News International on kieltäytynyt kommentoimasta uusimpia tietoja mutta myöntää, että Tuleta tutkii useita sanomalehtiä.

Lähteet: YLE Uutiset