Tehdasmiljöö, ankkalampi ja jäätelokioski - vorssalainen ydin selvisi

Forssalaisuuden ydin selvisi viikonvaihteessa. Forssan museon kyselyssä vorssalaisuuden ytimeksi koettiin paikat: vanhojen tekstiilitehtaiden miljööt, ankkalampi, puistolinna ja jäätelokioski. Forssassa meno on holjaa, syödään pylsyä ja piapoa.

Forssa
Forssan Ankkalampi on suosittu kaupunkilaisten keskuudessa
YLE / Maarit Piri-Lahti

Mitä on forssalaisuus, kysyi Forssan museo – ja kansa vastasi: viikonvaihteessa museolla vieraili 600 henkilöä.

- Vorssammurre on jees – kuten myös pumpulienkelit. Kaiken kaikkiaan Forssa on aivan erityinen paikka, todettiin kommenteissa.

Vanhojen rakennusten purkaminen harmitti useita, toisaalta Forssassa pidettiin arvossa sitä, että vanhaa on myös säilytetty. Forssassa on vastanneiden mielestä hyvä asua: kaupunki on tarpeeksi pieni, mutta kaikki oleellinen löytyy.

Forssalaisuuden ydintä kyseltiin Forssan museolla sunnuntaina. Kysely oli Vorssanmuseo 3.0.- hankkeen ensimmäisiä yleisöä osallistavia tapahtumia. Hankkeen lopputuloksena tulee olemaan uusi perusnäyttely.

- Saimme päivästä hyviä lähtökohtia perusnäyttelyn suunnitteluun, kertoo projektipäällikkö Sanna Kattelus.

Forssalaisuuden lisäksi yleisöltä tiedusteltiin nykyisen näyttelyn parhaita paloja – esinekoosteiden edessä olevat lattiat peittyivätkin päivän aikana suuntaa-antaviin vihreisiin ja punaisiin äänestyslappuihin.

Kommentteja forssalaisuudesta voi vielä jättää museon ilmoitustaululle museon aukioloaikoina ke-to 12-18 ja su 12-16. Myös museon facebook-sivuille voi kommentoida.

Lähteet: YLE Häme