1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkiekkoväkivalta

KOMMENTOI: Ovatko jääkiekkotappelut poliisiasia?

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen pahoittelee liigan nettisivulla lauantaisen Pelicans-HIFK -ottelun loppuhetken tappeluita. Liigan kurinpitoelin jakoi ottelun tapahtumista pelaajille lyhyitä pelikieltoja ja molemmille seuroille 10 00 euron sakot.

jääkiekkoväkivalta

Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen mukaan Lahden tapahtumat aiheuttavat turhaan jääkiekolle ja SM-liigalle negatiivista mielikuvaa. SM-liiga ei hyväksy väkivaltaa ja peräänkuuluttaa samalla pelaajien roolimallin lisäksi valmentajien ja seurojen vastuuta asiassa.

Pelicansin ja Helsingin IFK:n välinen SM-liigakoitos lauantaina päättyi jääkiekkokaaokseen. Viimeisen minuutin kolme erillistä joukkotappelua sekä valmentajien suihkukomennot kasvattivat jäähymäärän ennätykselliseen 465 minuuttiin.

Poliisi tutkii useisiin nyrkkitappeluihin päättyneen ottelun videotallenteet ja päättää niiden perusteella esitutkinnan aloittamisesta. Poliisi arvioi, että asian selvittely vie ensi vaiheessa pari viikkoa.

SM-liigan kurinpitoelin tuomitsi tiistaina viisi Pelicansin ja neljä HIFK:n pelaajaa 1-2 ottelun pelikieltoihin. Lisäksi molemmat seurat saivat 10 000 euron sakot. Joukkueiden valmentajat saivat kahden ottelun toimitsijakiellot. - YLE Urheilu

Onko tappelu kaukalossa poliisiasia?

Onko presidentti Tarja Halonen oikeassa, kun hän ehdotti lajin kehittämistä naisten jääkiekon suuntaan, missä esimerkiksi taklaukset ovat kiellettyjä?

Mistä kovat tappelut jääkiekossa johtuvat?

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi