Euron maksava ateria sadalle ihmiselle kouluruuan hengessä - siinä lähtökohta koulujen kolmihenkisten keittäjätiimien suunnatulle ensimmäiselle kouluruokakilpailulle.
Keittäjät luovat reseptin keitolle, kasvisruualle ja liha- tai kalaruualle. Viis parasta reseptinlaatijaa kisaavat finaalissa Gastro-messuilla Helsingissä maaliskuussa 2012.
Jos koululaisilta kysytään, ovat kalapuikot ja pinaattiletut parasta kouluruokaa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo ei hae nyt kuitenkaan einesaterioita.
- Lähi- ja luomuruokahan ovat nyt se trendi. Uskon, että se tulee näkymään raaka-ainevalinnoissa. Suomalainen kouluruokailujärjestelmä on niin ainutlaatuine, että haluamme nostaa sitä esille ja saada ehkä uusia reseptejä koulujen ruokalistoille, Elo-säätiön johtaja Sari Mattila sanoo.
Lähteet: YLE Helsinki