Elävä arkisto pursuaa maakunnan aarteita

YLEn Elävästä arkistosta löytyy runsas kattaus pohjoispohjalaista historiaa. Nyt alueellisten sisältöjen löytäminen on entistä helpompaa uuden asiasanoihin pohjautuvan hakutoiminnon ansiosta.

Yle Elävä arkisto
YLEn elävästä arkistosta löytyy kosolti maakunnallisia aarteita
YLE

Yleisradion vanhat ohjelmat yhteen keräävä nettisivusto Elävä arkisto täytti tänä syksynä viisi vuotta, eikä sen ulkoasua ole juurikaan näiden viiden vuoden aikana muutettu. Nyt ulkoasu on uudistettu, ja samalla pantiin uusiksi haku ja navigointi. Nyt vanhojen radio- ja tv-ohjelmien haku tapahtuu hakusanojen kautta.

Kymmenen vuotta Oulussa YLEn alueradion päällikkönä toiminut, nykyisin YLE Areenan ja Elävän arkiston ohjelmapäällikkönä työskentelevä Reijo Perälä on tyytyväinen Elävän arkiston mittavaan uudistukseen.

- Kaikki Elävän arkiston 12 000 artikkelia on asiasanoitettu uudestaan yleisen suomalaisen ontologian mukaisesti. Se oli aikamoinen urakka, johon meni aikaa viisi kuukautta.

Maakunnallinen historia vahvemmin esillä

Elävässä arkistossa on monipuolisesti myös pohjoispohjalaista sisältöä: kaupunkikuvaa Oulusta, maisemamatkailua Koillismaalta ja Kalajokilaaksosta. Lisäksi palvelusta löytyy runsaasti henkilökuvia kiinnostavista pohjoispohjalaisista ihmisistä.

- Esimerkiksi Eeli Aalto oli aikoinaan innokas ohjelmantekijä, ja hän on tehnyt runsaasti dokumentteja eri vuosikymmeniltä. Olemme yhteistyössä Aallon kanssa saaneet tänne Elävään arkistoon oikein näyttävän ja hyvän koosteen näistä Oulun alueen ohjelmista, sanoo Reijo Perälä.

Lähteet: YLE Oulu