1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nightwish piti fanit valveilla yötä myöten

Sadat fanit jonottivat tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Nightwish-yhtyeen nimikirjoituksia Helsingissä. Tämän hetken menestynein suomalaisyhtye markkinoi tempauksella uutta albumiaan, joka julkaistiin vuorokauden vaihtuessa.

Kuva: YLE

Innokkaimmat fanit saapuivat paikalle hyvissä ajoin - jopa vuorokautta ennen tapahtuman alkamista. 24 tuntia jonottaneen Linda Revon kärsivällisyys palkittiin, kun hän pääsi ostamaan Nightwishin Imaginaerum-albumin ensimmäisenä Suomessa.

- Ihan mahtava fiilis, kun pääsee kotiin kuuntelemaan levyä. Olin maanantaina YleX:llä kuuntelemassa sen jo ennakkokuuntelussa, Repo riemuitsi.

Vaikka moni faneista myönsi kaipaavansa yhtyeen entistä solistia Tarja Turusta, olivat odotukset uuden levyn suhteen korkealla.

- Odotan maata ja taivasta, sanoi Rasmus Ruohola.

Suosion salaisuus on aitous

Alpi Rimpin mielestä muiden bändien rinnalla Nightwishin nostaa ykkössijalle kappaleiden koskettavuus ja yhtyeen mielikuvituksellisuus.

- Nightwishin biisit ovat tosi monipuolisia ja mahtavia. Niitä voi kuunnella monta kertaa, ja kokea silti aina jotain uutta, hän vakuutti.

Nightwishin kosketinsoittaja ja yhtyeen johtaja Tuomas Holopainen itse arvelee, että suosion salaisuus lähtee bändin aitoudesta ja rehellisyydestä. Hänen mukaansa Nightwish on alusta asti tehnyt juuri sitä mitä haluaa, tarkoitti se sitten euroviisuihin menemistä, gospelkuoron käyttämistä tai elokuvan tekemistä.

- Meissä on suomalaista sisua, periksiantamaattomuutta ja aitoutta. Mie uskon että se on se, jonka jengi tuolla kuulee, Holopainen pohti.