1. yle.fi
  2. Uutiset

Vierumäen uusi pomo lupaa kasvun jatkuvan

Suomen Urheiluopiston ympärillä Vierumäen vapaa-ajan keskus on kasvanut huimasti viime vuosina. Tuore toimitusjohtaja Heikki Hietanen lupaa investointibuumille jatkoa lähivuosien ajan.

Vierumäki
Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanen
toimitusjohtaja Heikki Hietanen saapui Vierumäelle jakamaan investointiurakan taakkaa.YLE/ Vihtori Koskinen

Vierumäen uusi toimitusjohtaja Heikki Hietanen on kuluneen parin vuoden aikana vaihtanut työpaikkaa tuiki tiheään. Monessa sopassa keitetty johtaja aikoo kehittää Vierumäen aluetta vapaa-ajankeskuksena. Perinteinen urheiluopistotoiminta menettää taloudellista jalansijaa Vierumäellä koko ajan vapaa-ajantoiminnan kasvattaessa suosiota.

- Urheiluopisto muodostaa kovan ytimen. Sieltä tulee liikunnallista osaamista, jota voidaan liiketoiminnassa hyödyntää. Vapaa-ajan toiminta on kuitenkin nyt jo taloudellisesti ajanut perinteisen urheiluopistotoiminnan ohi, Hietanen toteaa.

Uusi mies ruoriin

Vielä pari vuotta sitten Hietanen työskenteli Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana. Liiton johtotehtävistä hän siirtyi Hämeen kehittämiskeskuksen toimitusjohtajaksi. Suurta dramatiikka johtajavaihdokseen ei Hietasen mukaan kuitenkaan sisältynyt.

- Vierumäellä on ollut kova investointibuumi. Siellä havahduttiin, että nämä investointihommat olivat tähän saakka olleet yhden miehen hoidettavina. Se ei ole oikea toimintamalli, joten vastuuta päätettiin jakaa, Hietanen valaisee.

- Rakennusinvestointeihin satsataan myös lähitulevaisuudessa. Suunnitelmissa on muun muassa kolmas golfkenttä ja mökkejä, hän lisää.

Kahdessa työssä vuoden loppuun

Hietanen jatkaa Hämeen Kehittämiskeskuksessa vielä kuluvan vuoden loppuun asti, mutta samaan aikaan hän opettelee uutta vastuutehtävää Vierumäen Urheiluopiston johdossa.

Nimitys Vierumäen Country Club Oy:n ja Suomen Urheiluopiston kannatusyhdistyksen toimitusjohtajaksi kävi nopealla aikataululla. Hietanen korvasi Heimo Hakkaraisen, joka siirrettiin talon sisällä kiinteistöjen- ja maankäytön kehitysjohtajaksi.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi