Jopetusministeriö lupaa maksaa eurokriisin omasta pussistaan

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu paljasti Aamu-tv:n sohvalla, että Jopetusministeriössä hoituu paitsi levyjen teko, myös Euroopan velkakriisin hoito. Ruonansuu julkaisi eilen keskiviikkona uusimman levynsä.

Kotimaa
Jope Ruonansuu
Jope Ruonansuu ottaa uudella levyllään kantaa hyvinkin ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuun monipäinen levykatras kasvoi eilen yhdellä, kun 22. albumi näki päivänvalon kaupoissa. Tuore Jopetusministeriö laittaa ajankohtaiset asiat ruotuun. Uudessa ministeriössä tehdään levyjä, mutta sieltä tarjotaan auliisti apua myös Euroopan velkakriisin hoitoon.

- Jos ei Kataisesta ja näistä siihen ole, niin minä hoidan sen. Laittakaa mulle lasku, Jopetusministeriön päämies Ruonansuu lähettää Arkadianmäelle terveisiä.

Euroopan tilanne on saanut koomikon pohtimaan lamaa ja sen mahdollista saapumista koto-Suomeen. Hän lataa, että henkisen laman markkinoiminen kansalaisille on väärin.

- Se, miten lama näkyy tavallisen ihmisen elämässä, on vähän hatara käsite. Ihmiselle lanseerataan ajatus, että nyt ei saa käyttää rahaa viihteeseen, nyt pitää vaan jurputtaa kotona. Se on sellainen mielialalama, joka lyödään ihmiseen.

Ruonansuu painottaa, ettei yhteiskunnallisia aiheita sivuavasta laululyriikastaan huolimatta halua ryhtyä poliitikoksi.

- Viihdyttäjän pitää olla viihdyttäjä, hän painottaa ja lupaa, että politiikan vastapainoksi palataan myös perusasioiden äärelle.

- Pitää olla pieruhuumoria. Pitää olla, että anna hanurin laulaa vaan, taiteilija muotoilee.

Lähteet: YLE Uutiset