1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Linnan juhlat

Ammattiopiston osaamista linnanjuhliin

Etelä-Savon ammattiopistosta lähtee viidenkymmenen hengen ryhmä tasavallan presidentin linnanjuhliin itsenäisyyspäivänä. Mukana on niin opiskelijoita kuin opettajiakin.

Kuva: YLE Jani Väisänen

Opiston koulutuspäällikkö Jaana Kovanen on tarjonnut opiston osaamista linnanjuhliin kahdesti aiemminkin. Nyt kolmannella kerralla tarjous hyväksyttiin.

Opiskelijat työskentelevät linnan keittiössä ja salissa. Kaikkea valmistautumista on varjellut salaperäisyyden verho. Esimerkiksi tilaisuuteen valmistetusta syötävästä ei kerrota julkisuuteen ennen juhlapäivää. Linnasta on saatu muutenkin tarkat ohjeet.

Hyvä merkintä ansioluettelossa

- Kyllähän se tosi paljon mahdollisuuksia antaa ja kyllä se kuulostaa hyvältä sitten ansioluettelossa, sanoo ravintolakokiksi opiskeleva mikkeliläinen Jonna Kainulainen.

- Eihän siinä mitään. Periaate on se, että mihin tahansa mennään, samalla tavalla tehdään. Ei se vaikuta kuitenkaan sillä tavalla. Panostetaan vähän enemmän tietenkin, kertoo opiskelutoveri Lea Närhi Mikkelistä.

Merkitystä työmarkkinoilla

- Kyllä tällä on opiskelijoille varmasti suuri merkitys ja työmarkkinoilla oma merkityksensä. Tietysti tästä ovat oppineet opettajat ja opiskelijat hyvin paljon, sanoo koulutuspäällikkö Jaana Kovanen. Ammattiopisto pääsi linnaan hänen aloitteestaan.

- Tämä on ollut koko syksyn pituinen projekti ja tätä on vähän salassa tehty. Varmasti tällä oma merkityksensä on.

- Tosi hienolta tuntuu että pääsee sinne. Niin hieno tilaisuus ja oikein innoissaan ollaan kaikki, Jonna Kainulainen iloitsee.