1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Jättimäinen luistinrata houkuttelee kasvonsa pesseeseen Gorkin puistoon

Nuhjuiset kasvonsa pesseeseen Moskovan Gorkin puistoon on avattu Euroopan suurin luistinrata. Rikollisen moottoripyöräkerhon tukikohdan, vaarallisten huvipuistolaitteiden ja ylihintaisten kebabkioskien aiemmin hallitsemassa puistossa on nyt 15 000 neliömetrin eli runsaan kahden jalkapallokentän kokoinen luistinrata, jolle mahtuu kerralla tuhansia luistelijoita.

Ulkomaat

Lapsille ja jääkiekon pelaajille on omat ratansa. Perinteisen luistelun lisäksi radalla on tarjolla luistelujumppaa sekä lapsille että aikuisille. Gorkin puiston luistinradan rakentaminen maksoi yli 740 000 euroa.

Luistinrata on osa Moskovan uuden kaupunginjohtajan Sergei Sobjanin nimittämän puistonjohtajan Sergei Kapkovin aloittamia uudistuksia. Niiden ansiosta ryypiskelevien kaveriporukoiden sijasta puisto on muuttunut keskiluokkaisia perheitä ja nuoria houkuttelevaksi vapaa-ajanviettopaikaksi.

Syyskuussa puistossa järjestetty ruokafestivaali houkutteli paikalle 12 000 kaupunkilaista, ja ensi vuonna puiston näyttelyhallissa on määrä avautua miljardööri Roman Abramovitshin naisystävän Dasja Zhukovan johtama nykytaiteen museo.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi