Suksikauppa tökkii lumen puutteessa

Perjantaina 2.12. tileille maksettavat veronpalautukset vauhdittavat kauppaa myös Meri-Lapissa tulevana viikonloppuna. Vilkasta kauppaviikonloppua odottavat erityisesti urheiluvälineliikkeet, jotka ovat kärsineet lumettomasta ja lauhasta alkutalvesta.

urheiluliikkeet
Myyjä Pauli Telkkälä.
Intersport Mäkimaan myyjä Pauli Telkkälä ja muut hiihtoniilot odottavat jo lunta.YLE / Antti Heikinmatti

Varsinkin talviset urheiluvälineet ovat käyneet kaupaksi selvästi tavallista heikommin, kerrotaan torniolaisista urheiluvälineliikkeistä.

- Kyllä suksia on joitakin pareja mennyt, mutta lunta odotellaan. Toppavaatteita onneksi kuitenkin on myyty ihan hyvin, sanoo Sanna Partanen Tornion Top Sportista.

- Hermostuneita murtomaahiihdon harrastajia on tuolla hyllyjen välissä näkynyt kiertelemässä. Heidän kanssaan sitten päivitellään, että koskakohan lunta tulee, naureskelee Intersport Mäkimaan myyjä Pauli Telkkälä.

Innokkaimmat tilasivat sukset jo keväällä

Innokkaimmat hiihtoniilot ovat toki hankkineet suksensa jo etukäteen. Mäkimaalle kevään ennakkotilauksia tehtiin tavallista enemmän, sillä viime talvena lumi tuli aikaisin ja kerralla. Tämä onkin jonkin verran pelastanut suksikauppaa, Telkkälä sanoo.

- Onneksi kelit suosivat kuitenkin muuta ulkoilua, joten vaatteita ja jalkineita on myyty kohtuullisen mukavasti. Mutta lunta saisi tulla, Telkkälä huokaa.

Tulevana viikonloppuna monet kaupat varautuvat veronpalautukset taskuissa ostoksille ryntääviin väkijoukkoihin palkkaamalla ruuhka-apulaisia tai ekstraajia. Mäkimaalla aiotaan pärjätä vakituisen väen voimin, mutta esimerkiksi Top Sportissa lisävoimia on kutsuttu riveihin.

- Tavallisen viikonloppumiehityksen eli neljän-viiden myyjän lisäksi meillä on pari lisähenkilöä töissä. Niillä mennään ja pärjätään, Partanen tuumaa.

Merilappilaiset saavat veronpalautuksia keskimäärin reilu 600 euroa. Yhteensä verottaja palauttaa liikaa perimiään veroja Meri-Lapissa yksityishenkilöille vajaat 24 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Perämeri

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus