Suksikauppa on hiljaista eli normaalia - toppakauppa tökkii

Viime vuonna tähän aikaan suksimyynti oli huipussaan. Aikaisen lumentulon ansiosta urheiluvälineliikkeet tekivät huiman tuloksen. Nyt on palattu niin sanottuun normaaliin aikaan ja liikkeet odottavat rauhassa lumen tuloa. Ongelmana on toppatuotteiden huono menekki.

Hiihtovälinekauppa
Kotkan Intersportin myymäläpäällikkö Marko Toivanen ei ole huolissaan, vaikka suksikauppa ei olekaan vielä vilkasta.YLE / Maija Tuunila

Kotkan Intersportissa suksiosastolla on hiljaista, mutta myymäläpäällikkö Marko Toivanen ei näytä huolestuneelta.

- Kaksi edellistä runsaslumista talvea olivat normaalista poikkeavia. Lumi tuli aikaisin ja suksikauppa alkoi jo reippaasti ennen joulukuuta. Nyt tilanne on normaali. Lumihan tulee tänne Etelä-Suomeen yleensä vasta vuoden vaihteen aikoihin eli odottelemme talvea ihan rauhassa.

Lämmin sää ja sulat kelit ovat tuoneet ongelmia tekstiilimyyntiin.

- Toppavaate ei liiku. Näin lämpimillä keleillä toppatakit jäävät hyllyyn, Marko Toivanen kertoo.

Sama ongelma on myös Kouvolan Sportia KT-Sportin myymäläpäällikkö Niko Tiaisella.

- Vaikka lunta ei olisikaan, pakkasilla saataisiin talvitakkimyynti käyntiin. Nyt se seisoo. Myöskään nastoitetuilla ja lämpimillä jalkineilla ei ole menekkiä.

Lämpimät säät ovat näkyneet myös luistinten myynnissä.

- Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä jäähalliin luistelemaan. Suurin osa niin sanotuista sunnuntailuistelijoista käyttää ulkojäitä. Näillä keleillä niitä ei ole, myymäläpäällikkö Marko Toivanen toteaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Maija Tuunila

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus