Mikkeli lähetti virheellisiä laskuja

Mikkelin kaupunki on teettänyt yhtenäiseen euromaksualueeseen liittyviä SEPA-muutoksia myyntilaskutukseen lokakuussa 2011. Tässä yhteydessä on tapahtunut SEPA-viivakoodin tallennusvirhe, jonka vuoksi 18.10.2011 jälkeen on osassa kaupungin lähettämistä myyntilaskuista virheellinen viivakoodi. Kaikki muut laskun maksamiseen liittyvät tiedot laskulla ovat oikein, kuten viite ja saajan IBAN-pankkitili.

laskutus

Viivakoodivirheen takia Mikkelin kaupunki pyytää, että kaupungin lähettämiä myyntilaskuja maksettaessa maksun saajan tiedot otettaisiin manuaalisesti laskulta, eikä viivakoodilta.

Pankin maksupalvelussakaan myyntilaskun viivakoodia ei voi lukea konekielisesti, vaan maksun saajan tiedot on tallennettava manuaalisesti laskulta.

Mikäli Mikkelin kaupungin 18.10.2011 jälkeen toimittama myyntilasku on jo maksettu maksupalvelun kautta, on mahdollista, että suoritus on palautunut maksajan tilille, eikä se ole tullut milloinkaan saajan tilille. Mikäli asiakas saa Intrum Justitialta uuden laskun mielestään jo maksamastaan Mikkelin kaupungin laskusta, pyydetään asiakasta tarkistamaan esimerkiksi tiliotteelta onko lasku aiheellinen.

Lisätietoja asiasta Mikkelin kaupungilla antavat laskuissa mainitut yhteyshenkilöt.

Mikkelin kaupunki pahoittelee teettämänsä Sepa-muutoksen tallennusvirheestä aiheutunutta ylimääräistä vaivaa.

Lähteet: YLE Etelä-Savo