Sankarikoira pelasti kolme aikuista miestä

Viime vappuaattona kolmella miehellä oli hyiset oltavat Inkoon saaristossa. Heidän veneensä oli kaatunut ja hukkumiselta pelasti todennäköisesti vain se, että Foreman-koira oli tarkkana läheisessä saaressa. Foreman ja muut sankarikoirat saavat tänään palkintonsa Kennelliitolta.

sankarikoira
Foreman on omistajansa mukaan leppoisa koirakaveri.
YLE

- Se alkoi haukkumaan hirveästi. Yleensä se ei hauku. Olemme opettaneet, että saaressa ollaan hiljaa, kun ihmiset melovat ohi. Menin rantaan katsomaan, mikä on hätänä ja näin, että vene on kaatunut ja kolme miestä vedessä, Bo Lindström, Foreman-koiran omistaja kertoo.

Lindström toimi nopeasti. Hän veti pelastusliivit päälleen, työnsi veneen vesille ja lähti auttamaan veteen joutuneita miehiä. Pelastaminen oli hankalaa.

- Olin yksin ja minulla on korkea vene. En saanut heitä kyytiin, joten sidoin köyden kiinni veneen reilinkiin ja lähdin vähitellen hinaamaan heitä sen avulla rantaan.

Mitali kaulaan viikonloppuna

Foreman on siuntiolaisen Bo Lindströmin toinen labradorinnoutaja. Valintaperusteita oli kaksi. Koiran piti olla metsästyskäyttöön kelpaava ja vaaleaturkkinen.

Foreman on kotioloissa leppoisa kaveri, mutta keväinen uroteko on jättänyt jälkensä myös koiran muistiin.

- Nyt se käyttäytyy vähän sopimattomasti, kun joku soutaa ohi. Se haukkuu niin, että raikuu. Eihän se voi tietää, että ei ole hätä toisin kuin silloin keväällä oli.

Sunnuntaina 4. joulukuuta Foreman-koira saa sankariteostaan Kennelliiton Sankarikoiran arvonimen. Suorituksesta tulee muistoksi myös mitali. Kaikkiaan sankarikoiria valitaan tänä vuonna 15. Valintaperusteena on, että koira on teollaan pelastanut yhden tai useamman ihmisen hengen.

Lähteet: YLE Helsinki