1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Islamilaisille puolueille selvä voitto Egyptin vaalien ensimmäisessä äänestyksessä

Egyptin viranomaisten tänään julkistamien tulosten mukaan kaksi islamilaista ryhmittymää on saanut parlamenttivaalien ensimmäisen vaiheen äänistä yli 60 prosenttia. Maltillista muslimiveljeskuntaa edustava puolue on saanut äänistä 36,6 prosenttia ja ääri-islamilaisia salafisteja edustava puolue 24,3 prosenttia.

Ulkomaat
Egyptiläiset vaalivirkailijat laskivat ensimmäisen äänestyksen ääniä toisen äänestyspäivän iltana Kairossa 29. marraskuuta 2011.
Egyptiläiset vaalivirkailijat laskivat ensimmäisen äänestyksen ääniä toisen äänestyspäivän iltana Kairossa 29. marraskuuta 2011.Khaled Elfiqi / EPA

Liberaaliryhmittymä on saanut äänistä 13,3 prosenttia.

Egyptin parlamentin alahuoneen vaalien ensimmäisessä vaiheessa äänestettiin viime maanantaina ja tiistaina pääkaupungissa Kairossa ja muissa suurkaupungeissa.

Vaalit järjestetään kolmessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa valittiin noin kolmasosa 498-paikkaisen alahuoneen jäsenistä. Seuraavat äänestykset ovat myöhemmin tässä kuussa ja tammikuussa. Sen jälkeen järjestetään ylähuoneen vaalit, jotka nekin ovat kolmivaiheiset.

Lähteet: AP, AFP