Kehnot kelit suksikaupassa

Lumeton ja lämmin sää on siirtänyt talviurheilusesongin alkua. Suksi-, luistin- ja toppavaatekauppa on ollut erittäin hiljaista. Joissakin kaupoissa on turvauduttu jo alennusmyynteihin.

urheiluliikkeet
Kuvassa hiihtokenkä ja suksia
YLE / Aki Kopsala

Urheiluvälinekaupoissa odotetaan nyt pakkasia ja lunta.

Oululaisen Intersport Rintamäen urheiluliikkeen myymäläpäällikkö Jari Kuisman mukaan sään vaihtelu näkyy nopeasti kaupassa.

- Heti, kun oli pakkaspäiviä tässä välillä, niin toppakauppa piristyi.

Kaupan ammattilainen vahvistaa, että hiihtoon satsataan vasta, kun säät siihen kannustavat.

- Joitakin suksipareja myydään lämpimälläkin kelillä, sillä nyt valikoimat ovat parhaimmillaan, mutta kyllä suksikauppa on odottavassa tilassa. Kun saataisiin nyt vähän lunta, niin heti se lähtee suksikauppa saman tien käyntiin.

Ulkoiluun erikoistuneet liikkeet ovat selkeästi päivittäisen sään armoilla. Asiakkaat reagoivat sään vaihteluun nopeasti.

- Jos on aamulla viisi astetta pakkasta, niin kyllä sen huomaa heti, että tarvitaan vähän lämmintä ylle, Jari Kuisma vahvistaa.

Rintamäellä ei ole vielä jouduttu alentamaan tuotteiden hintoja lämpimän sään takia. Joitakin alennustuotteita on myynnissä koko ajan, mutta niillä ei ole tekemistä sään kanssa, vaan ne ovat kampanjatuotteita

Suksien, luistinten ja toppavaatteiden sijasta lenkkeilyvarusteet ja kuntopyörät käyvät jatkuvasti kaupaksi. Liukkailla keleillä nastakenkä on ollut haluttu tuote.

Veronpalautukset näkyvät kaupassa

Veronpalautukset ovat urheiluvälinekaupassakin odotettu asia. Heti perjantaiaamuna veronpalautusten tultua tileille oli Rintamäenkin ulko-ovella huomattavissa tavallista enemmän ihmisiä odottamassa kaupan aukeamista.

Joulusesonki on juuri alkamassa. Joulukaupan odotukset ovat Kuisman mukaan korkealla, vaikka siihenkin sää saattaa vaikuttaa. Yleinen taloustilannekin pelottaa, vaikka Kuisma uskoo ja toivookin kaupan käyvän mukavasti.

Lähteet: YLE Oulu