Moventas vähentää rajusti väkeä Jyväskylästä

Tuuliturbiinivaihteita valmistava Moventas Wind Oy vähentää Jyväskylästä 120 henkilötyövuotta. Suorat irtisanomiset koskevat 62 työntekijää.

talous
Tuulivoimalan vaihteistoa
YLE Keski-Suomi

Maanantaina päättyneet yt-neuvottelut koskivat kaikkia Moventas Wind Oy:n henkilöstöryhmiä. Vähennyksiin sisältyy joidenkin toimintojen ulkoistaminen ja niihin liittyvät neuvottelut ovat vielä kesken.

Yt-neuvottelut olivat osa yrityssaneerauksessa olevien Moventas-yhtiöiden tervehdyttämistä ja yrityssaneerausohjelmaa. Yhtiöt ovat myös saamassa uuden omistajan. Brittiläinen teollisuusryhmä Clyde Blowers allekirjoitti yrityskauppasopimuksen Moventaksen ostamiseksi 14. marraskuuta. Valmistelut yritysoston loppuunsaattamiseksi etenevät yhtiön mukaan suunnitellusti, ja lopullinen kauppa solmittaneen vuodenvaihteessa.

- Nyt käydyt yt-neuvottelut olivat ikävä, mutta välttämätön osa tervehdyttämisohjelmaamme. Nyt meillä on paremmat lähtökohdat yrityksen edelleen kehittämiseen, toteaa Moventaksen toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

Moventas Wind Oy:ssä tehtävien henkilöstövähennysten jälkeen Moventas Wind Oy työllistää Jyväskylässä 324 henkilöä ja Moventas-yhtiöt maailmanlaajuisesti yhteensä 890.

Lähteet: YLE Keski-Suomi