Uusi uljas Areena avautui

Ylen televisio- ja radiosisältöjä kokoava Areena uudistuu. Uuden Areena-palvelun luvataan olevan entistä käyttäjäystävällisempi, ja esimerkiksi ohjelmien luokittelu on aiempaa selkeämpää.

Kotimaa
Kuvakaappaus Areenan beta-version sivuilta.
YLE

Uuden Areenan beta-versio julkaistiin tänään keskiviikkona. Uudistetusta Areenasta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen ja selkeä. Tämä näkyy myös ulkoasussa: televisio- ja radio-ohjelmat on eroteltu toisistaan. Ohjelmat on myös jaoteltu selviin alakategorioihin, joita ovat mm. sarjat ja elokuvat sekä lapset. Tämä helpottaa luonnollisesti ohjelmien hakemista.

Uuden Areenan ennakoiva haku kerääkin kiitosta YLE Internetin tuottajalta Hanna Svärdiltä:

- Ohjelman nimeä ei tarvitse enää tietää. Riittää, kun muistaa, millä kirjaimella ohjelma alkaa. Areenan haku hoitaa loput, Svärd kehuu uutta palvelua.

Erityisen ylpeä Svärd on kuitenkin Areenan omasta "miniohjelmaoppaasta".

- Siitä näkee todella helposti niin television kuin radionkin ohjelmat kanavittain.

Uudessa Areenassa toimituksen omat suosittelut saavat entistä näkyvämmän sijan - jokaiseen kategoriaan on listattu Areena-toimituksen omia suosikkiohjelmia. Ja tottahan toki katsojat itse saavat suositella omia lempiohjelmiaan esimerkiksi Facebookissa.

Vanha Areena on kärsinyt etenkin ohjelmien pätkimisestä. Svärdin mukaan uudessa Areenassa ongelmaan on paneuduttu ja tekniikkaa on uusittu, jotta katsomisnautinto ei kärsisi turhasta jumituksesta. Svärd muistuttaa kuitenkin, että niin kauan kuin uusi Areena on beta-vaiheessa, palvelu on joka tapauksessa ajoittain pois käytöstä ohjelmapäivitysten vuoksi.

Ylen Areena on Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan Suomen suosituin verkkomediabrändi. Jotta Areenan menestyskulku jatkuisi, palvelun kehittäjät toivovat käyttäjien lähettävän heille mahdollisimman paljon palautetta. Uusi Areena on määrä ottaa käyttöön varsinaisesti ensi keväänä.

Lähteet: YLE Uutiset / Mia Gertsch

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus