1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lestadiolaisuus

Vanhoillislestadiolaiset haluavat tukea perheitään

Vanhoillislestadiolaiset yrittävät parantaa perhetyötään esille tulleiden hyväksikäyttötapausten johdosta. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys on laatinut toimintasuunnitelman, jonka avulla lestadiolaiskoteja on tarkoitus tukea tulevaisuudessa nykyistä tehokkaammin.

Uusi toimintasuunnitelma on tehty tämän vuoden aikana. SRK:n pääsihteeri Tuomas Hänninen kertoo, että sitä lähdettiin laatimaan vuonna 2010 valmistuneen raportin pohjalta. Raportissa kartoitettiin laajalti, mitä lestadiolaisperheiden eteen voitaisiin tehdä nykyistä paremmin.

Hännisen mukaan uudessa suunnitelmassa linjataan muun muassa, että perheille annettaisiin tulevaisuudessa enemmän apua suoraan koteihin ja järjestettäisiin useammin yhteisiä leirejä.

- Tarjolla on erilaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joiden avulla perheissä saatettaisiin jaksaa paremmin. Taustalla on tietysti se, että kun perheet jaksavat hyvin, myös lapset jaksavat hyvin ja tulevat paremmin huomioiduiksi, Hänninen sanoo.

Toimintasuunnitelma halutaan jalkauttaa kaikkiin paikallisiin rauhanyhdistyksiin vuosien 2012 ja 2015 välisenä aikana, pääsihteeri kertoo. Yhdistyksiä on Suomessa kaikkiaan 186. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta päättää suunnitelman käyttöönotosta joulukuussa kokouksessaan.

- Jos tämä toteutuu siten kuin on ajateltu, eikä suunnitelma jää pelkästään SRK:n organisaation toiveeksi, sillä saattaa olla kantopintaa pitkälle tulevaisuuteen, Tuomas Hänninen uskoo.