Teräväpiirtokanavien verkko laajenee Hämeessä

DNA:n antenni-tv-verkko laajenee Jokioisten ja Hausjärven alueille ja lähiseuduille joulukuussa. DNA on rakentanut Jokioisten Haapaniemeen ja Vaulammille sekä Hausjärven Ryttylään ja Ekokemille lähettimet, jotka mahdollistavat pian teräväpiirtokanavien katselun alueiden antennikodeissa.

DNA rakentaa teräväpiirtolähetyksille valtakunnallista antenniverkkoa VHF-taajuusalueelle. DNA:n verkko kattaa jo noin 60 prosenttia suomalaisista kotitalouksista.

Joulukuussa verkko laajenee viidelle uudelle alueelle muun muassa Hausjärvelle ja Jokioisiin. DNA:n antenniverkon uudet lähettimet käynnistetään testijakeluun 8. joulukuuta kello 10-20 väliseksi ajaksi. Varsinaiset lähetykset alkavat näistä lähettimistä maanantaina 19. joulukuuta kello 10.

Oikeanlaisella antennijärjestelmällä kaikki palvelut häiriöttä

Tv-kuvaan saattaa aiheutua häiriötä, jos kiinteistössä on yhdistelmäantenni tai laajakaistainen antennivahvistin, joissa VHF- ja UHF-signaalien vahvistusta ei voida säätää erikseen, kerrotaan DNA:sta. Paras tapa varmistua kiinteistön antennijärjestelmän toimivuudesta on olla yhteydessä paikalliseen antenniasennusliikkeeseen. DNA:n mastojen sijainnit voi tarkistaa DNA:n karttapalvelusta.

- Antennitalouksien on tärkeä varmistaa sekä VHF- että UHF-alueen lähetysten häiriötön vastaanotto, jotta kotona voidaan nauttia kaikkien antenniverkkojen tarjoamasta laajasta kanavavalikoimasta - eli peruskanavista, maksu-tv-tarjonnasta ja uusista teräväpiirtolähetyksistä, kertoo DNA:n tv-palveluista vastaava johtaja Mikko Saarentaus.

DNA:lta on saatavissa antennikoteihin kaikkiaan 17 tv-kanavaa, joista kuusi lähettää ohjelmat teräväpiirtona. YLE HD -teräväpiirtokanava on seurattavissa DNA:n antenniverkossa maksutta, ilman tv-korttia.